Градоначелник Шапић: Спорт је кључ здравља и правилног раста и развоја наше деце

Градоначелник Београда Александар Шапић отворио је данас на Ташмајдану Сајам спорта општине Палилула, седми по реду, који ће се до краја године реализовати на територији свих 17 београдских општина.

Шапић је поручио да му је пуно srcе када је међу децом и подсетио да се Сајам спорта одржава први пут на нивоу града, односно у свим општинама. Како је навео, idеја ове манифестације је да деца дођу да се упознају и пробају неки спорт којим нису имали прилике да се баве.

– Из тог разлога, ми који водимо рачуна о будућности наше деце, морамо да учинимо све да имамо што више спортских терена, игралишта, клубова, те да створимо услове како би се деца што више бавила спортом. Данас живимо у таквом времену да је деци некако привлачније да проводе време за рачунаром, мобилним телефоном или таблетом, него да буду напољу и да се баве спортом. Међутим, без спорта нема доброг не само физичког него и психичког развоја. Зато су овакви догађаји добри, а наставићемо да их подржавамо како би сваке следеће године били већи и масовнији и како би постали традиција – рекао је градоначелник и пожелео деци пуно среће, радости, успеха у школи и да се што више баве спортом.