Шапић: Све повлашћене категорије остају у истом статусу у којем су биле, само су и оне добиле вишеструка појефтињења својих карата за превоз у односу на претходни период

Градоначелник Београда Александар Шапић дао је следећу изјаву о повлашћеним категоријама у систему „Београд плус”:

– Све што сам раније говорио није се променило, али вidим да у ова два дана долази до пласирања лажних инformација, па бих зато да поновим још једном и да појасним – свих 13 повлашћених категорија које су плаћале превоз по повлашћеној цени у старом систему остају и у новом систему наплате карата јавног превоза у Београду „Београд плус”. У старом систему распон цене повлашћених месечних карата био је од 1.100 динара до 2.500 динара. По новом ценовнику јавног превоза, свих 13 категорија које су остале исте, под истим условима доказују да припадају одређеној категорији и цена за све категорије линеарно је спуштена на 1.000 динара. Дакле, месечна карта за све повлашћене категорије износи 1.000 динара.

Да би купила карту, потребно је да повлашћена лица оду до једне од 10 пословница за продају карата и да са истим документима, као и раније, докажу свој статус и затим купе месечну карту од 1.000 динара. Поред месечне карте, новина је да повлашћена лица на исти начин у пословницама могу да купе и годишњу карту која за 12 месеци износи 11.000 динара, наведено је у саопштењу градоначелника Шапића.