Градоначелник угостио аустријске индустријалце

Градоначелник Александар Шапић угостио је данас у Старом двору амбасадора Републике Аустрије у Београду Кристијана Ебнера и високу делегацију Удружења индустријалаца Аустрије на челу са генералним секретаром Кристофом Нојмајером.
Шапић је истакао континуирану добру сарадњу Србије и Аустрије на више нивоа, као и Београда и Беча.
– Све већи број наших индустријалаца интезивно сарађује са аустријским колегама, због близине тржишта као и све бољих услова пословања у нашој земљи. Такође не треба занемарити и велики број наших исељеника у Аустрији, који такође доприносе овој сарадњи – указао је Шапић.
Он је додао да је на данашњем састанку са челницима аустријских индустријалаца договорено унапређње те сарадње на обострано задовољство.
– Такође смо разговорали и о унаопређењу односа два главна града. Беч по површини и броју становника сличан Београду, а у многим аспектима је узор нашој престоници. Од функционисања јавног превоза, па до туристичких аспеката – истакао је градоначелник и најавио продубљивање културне сарадње на нивоу два главна града.
Састанку су присуствовали заменица аустријског амбасадора Карин Траунмилер и шеф одсека за међународне односе и тржиште Удружења индустријалаца Аустрије Михаел Леви.