Одата пошта испред Старог двора трагично страдалим жртвама

Градоначелник Београда Александар Шапић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, данас су испред Старог двора, запалили свеће и одали пошту трагично страдалим жртвама у Основној школи „Владислав Рибникар” на Врачару, Младеновцу и Смедереву. Поред њих свеће су запалили и градски већници и секретари.
Градоначелник је позвао све грађане да вечерас од 18 часова дођу испред Старог двора, запале свећу, одају почаст жртвама и да заједно искажемо саосећање са породицама страдалих.
– Након првог незапамћеног злочина на овим просторима који се одиграо у ОШ „Владислав Рибникар”, није прошло ни непуних 36 сати а десио се нови у околини Смедерева и Младеновца. И сам сам остао затечен као и највећи број људи који живе у нашој земљи и нашем граду. Све друго, осим изјаве саучешћа и саосећања са породицама настрадалих, мислим да је било сувишно рећи. Желео бих да позовем све Београђане да управо испред Старог двора, на месту где обично чекамо и прослављамо наше најсрећније моменте, одамо почаст жртвама ова два несрећна и заиста незапамћена злочина. Да управо на том месту у овом вероватно једном од најтежих момената за Београд и Србију покажемо достојанство, емпатију, разумевање и саосећање са трагично страдалим жртвама и њиховим породицама– рекао је Шапић.
Захвалио је свима онима који су понудили помоћ породицама настрадалих.
– Позивам још једном све Београђане да данас од 18 часова дођу испред Старог двора да запале свећу, да одају пошту несрећно страдалим жртвама и да баш на месту највећих радости покажемо саосећање са жртвама и породицама несрећно страдалих наших суграђана, од којих је, нажалост, највише било деце – закључио је градоначелник.
Грађани ће испред Старог двора пошту страдалима моћи да одају од данас у 18 часова до недеље у поноћ.