Општина Нови Београд наградила је најуспешније учеснике новобеоградске Читалачке значке

На завршној свечаности доделе 52. Читалачке значке Новог Београда за претходну школску годину, која је одржана у општини Нови Београд уручене су похвалнице свим учесницима, као и библиотекарима и наставницима, а награђеним учесницима додељене су књиге.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић рекао је том приликом да је поносан на новобеоградске ђаке, који су и ове године најбољи у овој књижевно-образовној радионици.

-Драго ми је што сам данас овде са вама и што смо поново најбољи и најмногобројнији у целој Србији, јер Нови Београд и заслужује да буде најбољи. Најважније је што у временима кад се мало чита, кад су сви на интернету и телефонима, ви сте деца која враћају веру у то да читање није изумрло и јако сам поносан на вас. Желим вам да израстете у добре и образоване људе који ће једног дана представљати не само ову општину, већ и наш град и државу. Ово је најмање што смо могли да урадимо за вас, а мени је увек драго када сам у друштву овако младих, лепих и паметних људи – рекао је Шапић.

На овогодишњем такмичењу  је учествовало 19 новобеоградских школа са 1828 учесника, а 470 најуспешнијих ученика награђено је књигама. Читалачка значка Новог Београда, својеврсни читалачки маратон и значајна ваннаставна активност важи за једну од најбројнијих и најуспешнијих у Србији. Општина Нови Београд  ће ову традиционалну манифестацију наставити да подржава финансијски, у складу са својим могућностима, као што је то радила и годинама до сада.