Општина Нови Београд учествовала је у куповини 20 кућа интерно расељеним породицама

Дугогодишња сарадња општине Нови Београд и Комесаријарта за избеглице и миграције настављена је у оквиру Пројекта Регионалног стамбеног програма који подразумева стамбено збрињавање избеглица куповином сеоских домаћинстава, у коме је општина Нови Београд учествовала у обезбеђивању средстава за куповину 20 сеоских домаћинстава на територији Србије намењеним грађанима са новобеоградске општине.

-Као општина, годинама уназад, заједно са Комесаријатом учествујемо у доброј пракси помоћи интерно расељеним лицима. У овом пројекту смо учествовали у обезбеђивању средстава за куповину 20 кућа за људе са територије наше општине и јако сам поносан због тога. Вама могу само да пожелим сву срећу у новим домовима, а општина ће, док год сам ја на њеном челу, наставити да учествује у оваквим значајним пројектима – рекао је председник општине Нови Београд Александар Шапић приликом уручивања уговора о куповини кућа расељеним породицама.

У току прошле године је реализована куповина 11 сеоских кућа, а ове године биће потписани уговори за куповину преосталих девет. Општина Нови Београд и у будућности ће наставити сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције у оквиру пројеката у којима је до сада расељеним лицима додељивана помоћ у вidу материјала и пакета помоћи за многобројне делатности, а све у циљу економског оснаживања и побољшања услова живота интерно расељених породица.