После пет деценија, свечано отворена нова зграда железничке станице „Прокоп”

Градоначелник Београда Александар Шапић и председник Републике Србије Александар Вучић обишли су вечерас железничку станицу и нову станичну зграду „Београд центар” у Прокопу, која је после пет деценија од idејног пројекта коначно завршена. Новоизграђени објекат обишли су и премијерка Ана Брнабић, председник Републике Српске Милорад Додик, као и бројни представници наше земље и главног града, дипломатског кора и грађани.

Градоначелник Шапић је у обраћању јавности истакао да му је данас огромна част и невероватно задовољство јер је, како је навео, присутан на отварању за Београд и Србију историјски важног пројекта.

– Имам ту срећу да су се за период док сам на месту градоначелника Београда догодиле четири можда најважније саобраћајно инфраструктурне ствари. Започети су радови на београдском метроу, завршена је станица „Прокоп”, за месец и по дана биће отворена нова аутобуска станица и завршена је Обилазница око Београда. Чињеница да сам на овом месту даје ми огромну одговорност и обавезу за даље – поручио је Шапић и захвалио председнику Србије, Влади Србије, као и претходној Влади, која је омогућила да се створи основ за пројекте које је поменуо.

Градоначелник је најавио да би следеће године требало да почне изградња пропратних саобраћајница, то јест главне везе ауто-пута са овом железничком станицом.

– Радиће се две велике петље, као и idејно решење за повезивање пешачким путем железничке станице с Клиничким центром, породилиштем, Улицом Кнеза Милоша, практично са центром града, али и с будућом метро станицом. То би била велика пасарела, која би омогућила да људи не користе кола и да се избегне проблем с паркирањем. Ако то idејно решење буде реално, читавом овом пројекту даће потпуно нову димензију јер ће пасарела представљати прави еколошки парк и пешачку везу са важним објектима у граду – навео је Шапић.