Потписан Меморандум о разумевању између Дубаија и Београда

Градоначелник Александар Шапић потписао је данас с генералним секретаром Извршног већа Дубаија Абдулом Мохамедом ел Бастијем Меморандум о разумевању између Града Дубаија и Града Београда.

Град Дубаи и Град Београд уједињени су богатим наслеђем и савременим трендовима у културној сарадњи као и јаким, заједничким економским интересима. Блиска сарадња између ова два града и интензивна размена искустава и примера добре праксе могу представљати важне развојне импулсе за градове. Стога, Емират Дубаија из Уједињених Арапских Емирата и Град Београд, престоница Републике Србије, имају за циљ континуирано промовисање и развој сарадње и размене.

„Дубаи и Београд промовишу размену инformација, знања и искуства у областима од заједничког интересовања. Меморандумом о разумевању градови изражавају своју жељу и спремност да у будућности интензивно сарађују у следећим областима: паметни градови, развој града и урбанизам, становање, здравствена заштита и старост, отворени подаци, култура и културно наслеђе, привреда, пољопривреда и туризам, као и спорт. Планирана је имплементација сарадње у овим областима у наредних пет година”, истакнуто је у Меморандуму.