Rade Šerbedžija održao besplatan koncert za Novobeograđane

Rade Šerbedžija priredio je, u petak uveče Novobeograđanima, nezaboravno veče ispunjeno muzikom, poezijom i emocijama. Koncert je organizovala opština Novi Beograd i bio je besplatan za sve njene građane.

Hala sportova bile je ispunjena do poslednjeg mesta, a više od 5.000 ljudi koji su proveli veče na koncertu uživali su u Šerbedžijinim pesmama i izvođenju poznatih stihova. Koncert je počeo pesmom „Vrijeme je, draga, vrijeme je“ sa istoimenog albuma, u pratnji vrsnih muzičara benda “Zapadni kolodvor”. Zatom su se ređale obrade pesama poznatih autora,Džonija Štulića, Arsena Dedić, ali i zvuci popularnih romskih balada,slavonskih i makedonskih pesama.

Rade Šerbedžija nedavno je postao ambasador Humanitarne fondacije Novi Beograd. Deo koncert posvetio je predstavljanju rada Fondacije i pozvao građane da se uključe u ovu humanu misiju. Kraj koncerta , koji je trajao više od dva sata Šerbedžija je završio čuvenom „Ne daj se, Ines“. Organizovanjem koncerta, opština Novi Beograd počela je proslavu novogodišnjih praznika koju će zaokružiti podelom oko 4.000 besplatnih paketića za najmlađe, u subotu, 26. decembra 2015. godine, i velikom manifestacijom Ulica otvorenog srca, 1. janura 2016. u Bulevaru Zorana Đinđića.