ШАПИЋ: 45.000 основаца прошло курс безбедности у саобраћају.

Помоћник градоначелника Александар Шапић, присуствовао је данас наставку акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе” у Основној школи „Владислав Рибникар“.

Шапић је истакао да је у 2009. години 45.000 деце прошло курсеве који се организују у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”.

– Град Београд ће покренути иницијативу да у свим градским општинама побољшамо саобраћајно обележавање у околини школа. Ово је тема о којој никада није много приче. Знамо колико је битна едукација ђака, као и то да их што боље спремимо за сигурнији и безбеднији живот. Ту пре свега спада безбедност у саобраћају. У протеклих месец данас били смо присутни у 80 школа и резултат те активности је да се за то време није догодила ниједна саобраћајна незгода у тим зонама. – рекао је Шапић.

Едукативна акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” почела је октобра 2007. године и од тада се, у 17 градских општина, у оквиру Дечје недеље, реализује уз подршку града Београда, Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за образовање и Управе саобраћајне полиције града Београда.