Шапић: Ауто-путеви од Шумадије праве чвориште читавог региона

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић обишао је данас Аранђеловац, Рачу и Крагујевац у склопу обиласка Шумадијског округа. Он је у обраћању Аранђеловчанима истакао важност изградње новог шумадијског корidора „Вожд Карађорђе“.

„Аутопут ће с једне стране ићи трасом Младеновац – Орашац – Аранђеловац, а другом Лазаревац – Аранђеловац одакле даље наставља ка Рачи, Свилајнцу, Деспотовцу и Бору. Дакле, чвориште ће бити управо овде у Аранђеловцу што ће становницима овог краја омогућити лакшу комуникацију са свим деловима Србије“ рекао је Шапић и додао да је су за овај пројекат важне приступне саобраћајнице до и од мањих места како би сви могли да користе „Карађорђа“ без озира да ли живе у селу или граду.

Шапић је обишавши Крагујевац нагласио важност изградње обилазнице око овог града.

„Изградња северне обилазнице око Крагујевца и изградња пута од Крагујевца до Мрчајеваца је инфраструктурни пројекат од изузетне важности за Шумадију. Осим што ће растеретити саобраћај у самом центру  Крагујевца, смањити време путовања, побољшати услове вожње,  овај посао ће допринети напретку инвестиционих улагања у инфраструктуру као и убрзање укупног економског развоја читавог подручја“ казао је Шапић у Крагујевцу.

Он се осврнуо и на јучерашњи дијалог између Београда и Приштине одржаном у Бриселу под медијацијом представика Европске уније.

„Поново се показало ко је дестабилизујући фактор а ко то, у ствари, није. Председник Вучић је прихватио све три, унапред, предложене тачке од стране Европске уније, а Албанци нису хтели да се обавежу чак ни да ће се уздржати од провокативних акција. Очигледно је да су представници Албанаца дошли да се не договоре ни око чега, а Србија по ко зна који пут показује отвореност и спремност на разговоре и компромис. Траже од нас суочавање са прошлошћу коју дефинишу искључиво кроз своју лажну призму, при том сами нису спремни да се суоче са реалном садашњошћу, а камоли на разговоре о некој будућности“ закључио је Шапић.