Шапић: Апликацију за плаћање и праћење аутобуса очекујем до краја месеца

Надам се да ћемо успети нови систем наплате карата да употпунимо апликацијом до краја овог месеца, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић.

На основу апликације, путем ГПС-а, како Град тако и грађани ће моћи да добију тачну инformацију где се налази које возило. Истовремено, овом апликацијом моћи ће да се плати карта путем кредитне картице или СМС-а.

– Очекујемо да до краја месеца проради апликација помоћу које ће грађани моћи и да прате возила која су им потребна – све аутобусе, тролејбусе и трамваје, као и да купују карте. Ми данас немамо ГПС, јер нам из Кенткарта нису дали шифре за опрему коју је Град платио. Толико о њиховој „бризи” о грађанима, коју већ неколико пута потенцирају у својим саопштењима. Дакле, тренутно људи не могу да прате аутобусе јер и такав њихов стари систем који смо платили не можемо да користимо. Зато радимо нову набавку. Уграђујемо нови систем и добра страна свега је што ће нови систем бити далеко квалитетнији од претходног – рекао је градоначелник Шапић.