Шапић: Београд ће, док сам ја градоначелник, увек бити отворен и на услузи свом српском народу без обзира где живи

Градоначелник Александар Шапић отворио је данас Херцеговачку кућу у Београду, иначе прву у Србији, и том приликом изразио жељу да по истом принципу почну да се отварају и српске куће по свету, где би се, тамо где постоји наша дијаспора, нудили аутентични производи нашег поднебља.
Градоначелник Шапић је истакао да отварање Херцеговачке куће, у којој ће суграђани моћи да купе аутентичне производе тог поднебља има и дубље значење.

– Ми се, као припадници српског народа трудимо да, где год се налазили, а нарочито у окружењу, водимо рачуна једни о другима. Више пута сам говорио да ће Београд, док сам ја градоначелник увек бити отворен и на услузи свом нашем народу без обзира где живи. Београд није само главни град Србије већ српска престоница и главни град свих Срба у региону. Ми никога не мрзимо и желимо добре односе са свима, али морамо да водимо рачуна и о српском народу, Херцеговцима, Кордунашима, Банијцима, Србима из Црне Горе и свим другим Србима из региона – рекао је Шапић, нагласивши значај матичне државе у бризи за цео српски народ.

Он је навео да би понуда у српским кућама широм света била намењена не само нашим људима већ и свим становницима тих земаља.

– Тиме бисмо и побољшали контакте с нашим народом у дијаспори, али и представили Србију на аутентичан начин, кроз оно што имамо најбоље. На тај начин можемо да, у том смислу покажемо дух нашег народа – рекао је градоначелник Шапић.