Шапић: Београд добија модеран објекат Хитне помоћи и пасарелу која повезује „Прокоп” и центар нашег здравства

Захваљујући донацији Европске уније и повољном кредиту ЕБРД-а, објекат Хитне помоћи у Београду у наредне две године биће комплетно реконструисан, најавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић поводом предстојећег почетка радова на овом објекту. Подсетио је да су он и директор ЕБРД-а за регион Западног Балкана Матео Коланђели 2023. године потписали уговор који се односи на реконструкцију Завода за ургентну медицину Београд, те да је ово заправо почетак конкретизације тог уговора.

– Донација је износила 8,8 милиона, а потом још 1,7 милиона евра, уз обезбеђени кредит од пет милиона евра. Ова инвестиција је од изузетне важности јер су услови рада у Хитној помоћи били лоши. За отприлике месец дана требало би да почну радови и надам се да ће све у року бити завршено, како бисмо за око две године добили потпуно нов, условни објекат, какав Београд и заслужује. Хитна помоћ представља први контакт који грађани имају са здравством, због чега очекујемо да након реконструкције ради у далеко бољим условима – рекао је Шапић.

Председник Привременог органа је истакао и план о којем је већ раније говорио, а то је да се направи пасарела која би заштитила од буке и загађења здравствене објекте у близини, али и била директна веза од Железничке станице „Прокоп” до центра нашег здравства. У току је пројектовање те пасареле и требало би, када реконструкција објекта Хитне помоћи буде завршена, да и изградња пасареле буде увелико у току.

– Још једном захваљујем нашим пријатељима из Европске уније и ЕБРД-а, као и Влади Републике Србије због свега што ради за главни град. Град Београд ће наставити да подржава све овакве пројекте, како би врло брзо сви наши важни здравствени и други објекти били у складу са стандардима које изискује цивилизован свет – рекао је Шапић.