Шапић: Београд је космополитски град и отворен за припаднике свих нација и вера. Тражимо само да се поштују наш народ и држава

-Не постоји тај Хрват, Бошњак, Русин, Словак или било ко други у овој земљи, у овом граду, ко због тога што не припада српском народу треба се осети угроженим. Ја ћу први да га браним, буде ли му фалила длака са главе. Такође, изузетно је важно нагласити да не смемо усташе да повезујемо са Хрватима, то сам рекао и када су се у медијима појавили снимци Грухоњића и осталих „прогласоваца из Дубровника“, када су неки покушали да изједначе усташе и Хрвате. Београд је космополитски град, слободан град, увек је био слободан и у њему увек треба да се осећају слободно припадници свих нација и вера – поручио је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић гостујући на на „ТВ Пинк“ и додао:
-Али они који не поштују државу у којој живе, који не поштују нашу традицију, нашу Српску православну цркву, који немају елементарно поштовање према друштву у коме живе, ту ме не интересује које су вере или нације, у том случају су још гори ови који су наши – нагласио је Шапић.
Упитан да прокоментарише реакције које је у јавности изазвала његова најава да ће покренути иницијативу да се Јосип Броз врати Хрватима у Кумровец, Шапић је одговорио да жели говори о погубном утицају који је комунистички режим имао по српски народ, а да измештање Јосипа Броза са Дедиња представља симболички покушај да се коначно раскрсти са комунистичким наслеђем и режимом који је нанео много зла српском народу.