Шапић: Београд је наша кућа, тако према њему треба и да се понашамо

„Хоћу да у следећих неколико година од Београда направимо добро и лепо место за живот, кућу свих нас. Београд и јесте наша кућа и према њему морамо тако да се понашамо “, рекао је данас Александар Шапић, потпредседник Српске напредне странке и председник градске општине Нови Београд.

Он је, гостујући у емисији „Добро јутро Србијо“ на „ТВ Хепи“ поновио да ће, уколико на изборима буде добио поверење грађана, покушати да их учини партнерима у руковођењу градом, како би, “Београд заједно могли да учинимо бољим и лепшим местом за живот”.

– Мени су политички противници на Новом Београду говорили „вidи га понаша се као да је у својој кући“, а ја мислим да је то највећи комплимет који неко може да ти да. Своју кућу чувате, водите рачуна о њој, не ломите ствари, чувате намештај, инсталиације, не бацате смеће. Ми ћемо покушати тако да се поставимо и на нивоу Града – рекао је Шапић.

Шапић је поновио да ће након избора бити отворен за сарадњу и са свима онима који не буду гласали за њега и листу коју ће предводити, као и са политичким противницима.

– Ми ћемо бити ту и за оне који не буду за нас гласали, показаћемо да смо спремни да усвојимо предлоге и оних који су наши политички неистомишљеници, јер је Београд и њихова кућа – истакао је он.

Нагласио је да ће све добре пројекте који су урађени за време његовог руковођења општином Нови Београд, покушати да имплеметрира и на нивоу Града, уколико буде добио поверење Београђана.

– Моја idеја је да, уколико будемо добили поверење грађана, релативно брзо, оно што сам ја успео да урадим на Новом Београду имплементирамо и на ниво Града. Ми имамо Сервисни центар близу општинске зграде, назвао бих га управо градском кућом и покушаћемо да те мале градске куће, сервисне центре, поставимо у свим деловима града. Шта то значи? У општину долазите да завршите административне ствари, а имаћете у вашем крају и у ту градску кућу, у коју можете да дођете да вidите шта се то тренутно на општини ради, да вidите какве бенефите вам општина пружа, програме за децу, да, на крају крајева, дођете да попијете кафу, поразговарате, дате неки предлог, сугестију. Да покушамо да то учинимо једним пријатним простором у који ће људи долазити, слично ономе како је данас на Новом Београду, а то је код нас показало резулате. Постоји такође „лојалити картица“, са којом Новобеограђани остварују разе бенефите… Све оно што сам успео да урадим на општини коју водим, покушаћу да урадим и у Граду Београду, с тим што ћу имати далеко већи механизам и инструменте да то и остварим – закључио је Шапић.