Шапић: Београд је увек био град отвореног срца и широких руку, тако ћемо се понашати и у будућности

„Београд је кућа свих нас, и у најнесрећнијим временима био је град отвореног srcа и широких руку, и немамо право да се у њему не понашамо домаћински. Ја се тако понашам у кампањи и више пута сам поновио да сам спреман да саслушам наше политичке неистомишљенике и да ћемо након избора бити представници и оног дела грађана који за нас не буду гласали. Мислим да сам то показао и на Новом Београду за ових десет година, да можете водити мирољубиву и цивилизовану политику, разговарати и сарађивати са свима”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Он је гостујући у емисији „Добро јутро Србијо“ на „ТВ Хепи“ истакао да се у средишту његовог програма налазе потребе Боеграђана.

– Грађани желе да вidе шта планирамо да урадимо, шта смо то урадили до сада, у ком правцу ће се развијати њихова општина, град, шта још може да се уради за њихову децу, родитеље. То су ствари које људи очекују од једног локалног политичара – рекао је Шапић.

Навео је да би двема катерогијама друштва требало посветити највећу пажњу, а то су наши најмлађи и најстарији суграђани.

– Планирамо да радимо на уређењу паркова, игралишта, спортских терена, школа, вртића. Да места на којима наша деца проводе највише времена постану безбедне зоне. Мислим да би се и родитељи на тај начин осећали безбедније и сигурније – рекао је Шапић.

Једна од ствари на којој ће инсистирати јесте проналазак системског решења за проблем паса луталица на улицама Београда.

– „Пет зоне“ ћемо увести у сваки парк у Београду, подићи стандарде у азилима, псе о којима нико не брине сколнити са улица. Након тога ћемо почети да примењујемо закон по коме сваки кућни љубимац мора да буде чипован и стерилисан и да само званично регистроване одгајивачнице могу да се баве одгајањем паса. Тако се уводи ред – поручио је Шапић.

Нагласио је да ће сви капитални инфраструктурни пројекти, који ће од Београда да направе праву светску метрополу, бити завршени.

– Посетио сам радове на обилазници око Београда. Оног момента када овај пројекат буде завршен, он ће променити слику града, смањити саобраћајне гужве, загађење, буку. Такође, метро чекамо деценијама, најава је било прегршт, а сада смо у ситуацији да су обезбеђења средства, урађени пројекти, обезбеђен депо и ми ћемо почети да га градимо. Циљ нам је да до краја мандата стигнемо до пола. Поред тога, ту је и изградња новог Савског моста, тунела код Економског факултета, чија ће изградња омогућити повезивање најудаљенијх делова Београда – навео је.

Поновио је да му је један од циљева да у наредне четири године Београд постане најчистији град у Европи и нагалсио да тему екологије не жели да злоупотребљава.