ŠAPIĆ: Beograd mora da ima još više parkova.

Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika, danas je prisustvovao otvaranju rekonstruisanog parka „Milutin Milanković”. Ovaj park je nedavno obnovljen i rekonstruisan, a novo ime dobio je na inicijativu Udruženja „Milutin Milanković”. Otvaranju parka prisustvovali su i članovi udruženja „Milutin Milanković”, kao i deca vrtića „Grofica Olga”, koja su okitila jelku za svoje drugare koji se leče na klinici u Tiršovoj.

– Veoma mi je drago što će ovaj park od danas nositi ime Milutina Milankovića, našeg velikog naučnika. Sama činjenica da se park nalazi između Instituta za onkologiju i radiologiju i klinike u Tiršovoj daje mu na važnosti, jer će sada deca koja se tu leče i njihovi roditelji imati bolje uslove za odmor i igru – rekao je Aleksandar Šapić, izrazivši nadu da će ovakvih parkova u budućnosti biti sve više.

Predsednik Udruženja „Milutin Milanković” Slavko Maksimović, čiji su članovi i pokrenuli inicijativu za promenu imena parka, govorio je o ličnosti i delu ovog srpskog naučnika, zahvalivši gradu Beogradu na usvajanju ideje ovog udruženja.