ШАПИЋ: Београд мора да има још више паркова.

Александар Шапић, помоћник градоначелника, данас је присуствовао отварању реконструисаног парка „Милутин Миланковић”. Овај парк је недавно обновљен и реконструисан, а ново име добио је на иницијативу Удружења „Милутин Миланковић”. Отварању парка присуствовали су и чланови удружења „Милутин Миланковић”, као и деца вртића „Грофица Олга”, која су окитила јелку за своје другаре који се лече на клиници у Тиршовој.

– Веома ми је драго што ће овај парк од данас носити име Милутина Миланковића, нашег великог научника. Сама чињеница да се парк налази између Института за онкологију и радиологију и клинике у Тиршовој даје му на важности, јер ће сада деца која се ту лече и њихови родитељи имати боље услове за одмор и игру – рекао је Александар Шапић, изразивши наду да ће оваквих паркова у будућности бити све више.

Председник Удружења „Милутин Миланковић” Славко Максимовић, чији су чланови и покренули иницијативу за промену имена парка, говорио је о личности и делу овог српског научника, захваливши граду Београду на усвајању idеје овог удружења.