Шапић: Београд поново поносно дочекује врхунске атлетичаре

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић, срдачно је дочекао водеће светске атлетичаре у Старом двору поводом сутрашњег одржавања Светског првенства у кросу у Београду.
-Драго ми је што смо у прилици да угостимо највеће светске атлетичаре у нашем граду. Београд је четврти пут домаћин великог атлетског догађаја у последњих десет година, 2013. године били смо домаћини Европског првенства у кросу, 2017. Европског првенства у дворани, а 2022. године домаћини Светског атлетског првенства у дворани. Наша традиција организовања великих спортских догађаја говори о нашој посвећености развоју спорта и промоцији Београда као спортске дестинације – рекао је Шапић и додао:
-Надам се да ће српска престоница и 2028. године бити домаћин следећег важног такмичења атлетици, Европског првенства на отвореном. Желим свим атлетичарима и спортистима леп боравак у Београду и врхунске резултате на сутрашњем такмичењу. Град Београд је спреман да пружи сву неопходну подршку, као и до сада. Још једном, много среће на сутрашњој трци и хвала вам на прилици да будем гост у свом граду. Иако делује необично, заиста је леп осећај – истакао је Шапић.
Нагласио је да се нада да ће сутра доста људи бити на улицама Београда и да ће грађани искористити прилику да вidе најбоље светске тркаче.
-Овакви спортски догађаји су изузетно важни за Београд, јер доприносе и развоју туризма и привреде града, и зато ћемо се трудити да и у будућности будемо домаћини многих, не само спортских, већ и културних и других манифестација – закључио је Шапић.