Шапић: Београд треба да има српског градоначелника

„Изузетно је важно да сви будемо јединствени. Важно нам је јединство и нашој странци и коалицији, али и овде у Лазаревцу, у Београду, као и у читавој Србији. Наша земља и народ проживљавају један од најтежих момената још од бомбардовања ’99. године и треба да учинимо све како би олакшали председнику Србије Александру Вучићу због борбе коју води. Ту борбу не води због себе, ни због нас који смо се овде скупили, већ за боље сутра свих нас и наше деце. Води је да наша деца не би сутра имала тег око врата који ће их уназадити и који нам не би дозволио да будемо оно што јесмо. Живимо у моменту у ком читав српски народ мора показати јединствени и зато ови избори јесу далеко више од локалних – истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа града Београда, на митингу коалиције „Александар Вучић – Београд сутра“ у Лазаревцу.
Поновио је да Београд треба да има српског градоначелника.
-Београд мора да има српског градоначелника и српску власт, Лазаревац треба да има српског председника општине, као што имамо српску владу, српског премијера и српског председника. Не зато што смо шовинисти који не поштују људе друге нације или вере, већ због тога што нећемо да се стidимо и да се снебивамо ко смо и шта смо и за кога треба да се боримо. Зато треба да будемо јединствени, да помажемо једни другима, али и да покажемо толеранцију према онима који желе да нас на сваком кораку испровоцирају – казао је Шапић.
Шапић је окупљеним Лазаревчанима указао на то колико је тога урађено у Лазаревцу у претходних годину и по дана.
-У претходних годину и по дана изградили смо две балон спортске хале, уредили смо плато храма Светог Димитрија, изградили смо 14 мултифункционалних спортских терена и дечијих игралишта, асфалтирали много улица и путева, реконструисали 5 школа. Очекујем да ће за 30 дана бити готови радови на лазаревачкој пијаци, а ускоро почињемо са радовима на реконструкцији основне школе „Дуле Караклајић“. Очекујем и завршетак радова на изградњи водовода, након чега ће 500 домаћинстава коначно добити пијаћу воду, а у плану је и завршетак радова на изградњи трга испред Општине Лазаревац, као и оно што је најважније, а то је изградња вртића у Степојевцу. Нисам ово набрајао да бих се хвалио, већ сам желео да вам кажем да уколико добијем прилику да наставим да водим Београд, ни Лазаревац, ни друге приградске општине неће бити запостављене. Неће правити разлику између Београђана који живе у приградским општинама и центру града. Свако аутобуско стајалиште у Лазаревцу добиће инformативне табле, као и настрешницу, јер киша кад пада, пада и на Савском венцу и у Лазарецу.
Истакао је и да кандidати опозиције немају ни дана искуства готово ни у једном послу, а камоли на тако важној функцији као што је функција градоначелника Београда.
-Исувише сам дуго у овом послу да би му олако прилазио. Свестан сам и после 14 година бављења локалном политиком, колико треба да радим на себи и да код себе унапредим још много ствари, како бих унапредио Град и да бих свима нама помогао да што квалитетније живимо. Треба да чувамо једни друге, јер су ови избори далеко важнији од локалних, они су битка за Србију. Живела Србија, живео Лазаревац, живео Београд – рекао је први човек престонице.
10. мај 2024. године