Шапић: Београд заслужује далеко већи број бициклистичких стаза, као и  простор, у складу са светским стандардима, где ће моћи да се окупљају љубитељи екстремних спортова

Желим да на територији града Београда направимо што већи број бициклистичких стаза. Оне које имамо данас, повезаћемо са новим које ћемо изградити и Београд учинити доступним и љубитељима вожње бициклом. Поред тога, заложићу се за уређење Скејт парка на Новом Београду тако да и он постане најбољи парк у овом делу Европе за све врсте екстремних спортова – поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је напоменуо да Београд заслужује да има бициклистичке стазе дуж свих обала река, на шеталиштима, у свим већим парковима.

-Мислим да за вожњу бицикла Београдом постоји далеко већи потенцијал, него што је искоришћен. Није, баш, ни објективно очекивати да ће бицикл постати врста превозног средства којом би, на пример, грађани свакодневно одлазили на посао, али у деловима града у којима је то могуће, повећаћемо број бициклистичких стаза – нагласио је Шапић и додао:

– Поред побољшавања услова рекреативцима, треба водити рачуна и о онима који воле нешто екстремнију вожљу на точкићима. Зато ћемо и за Скејт парк наћи системско решење. Уредићемо га тако да одговара свим стандардима за најбоља светска такмичења у екстеремним спортовима, да и он постане препознатљив и буде један од симбола града Београда – закључио је Шапић.