Шапић: Београђани јесу и биће приоритет нашег политичког деловања

-Мислим да је дошло време и покушаћу то својим примером да покажем, као што сам се трудио и на Новом Београду, док сам био на његовом челу 10 година, да у овом мандату, ставимо Београђане у приоритет нашег политичког деловања и да покажемо да су све наше различитости мање важна ствар. Моја врата ће бити отворена за сваког ко жели да допринесе. А мој савет за опозицију, уколико она жели да ме послуша, иако су убеђени да се мени у политичком животу након 14 година све дешава случајно, јесте да прво стекну неко знање, онда покушају нешто од неког и да науче, и пре свега, да буду конструктивни, да нешто конкретно ураде, а да се међусобно не нападамо и не омаловажавамо, јер то може свако, рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда у „Београдској хроници” на РТС-у.
Осврнуо се и на резултате избора у београдским општинама и потврдио да ће СНС већински formирати власт у свим градским општинама.
– Локални одбори ће се позабавити општинама Врачар, Савски венац и Стари град, где је очигледно да ће бити неопходно склапање коалиција, и након тога очекујемо да ћемо у свих 17 београдских општина имати прилику да преузимамо пуну одговорност за вођење општина, као и претходне четири године – рекао је он.
На питање да ли ће на вођење општина утицати то ако власт буде formирана од стране опозиције, Шапић је навео:
– И као председник општине Нови Београд говорио сам да, уколико добијем прилику да будем на челу Београда, никада нећу дозволити да, због наше различитости или због тога што Град или општине воде људи из различитих политичких опција, општина и грађани те општине трпе. То сам рекао и у изборној ноћи, ја ћу бити градоначелник свих Београђана, а само ће од те Општинске управе зависити да ли ћемо имати неких проблема. То вам је исто као Привремени орган, где за осам месеци колико је био на снази, Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић нису гласали ни за једну одлуку коју смо доносили. Или су били уздржани, или су били против. По закону вероватноће је немогуће да ниједна одлука није била добра. Тако да се овде поставља питање става опозиције, да ли желе да учествују у конструктивним одлукама, а то ће имати прилику да покажу и „Крени-промени” и ова друга листа „Бирам Београд”, која ће сад бити доста хетерогена – казао је Шапић.
Напоменуо је да ће владајућа већина сваки предлог који долази са стране опозиције, а који буде био конструктиван, смислен и спроводив, бити спремна да прихвати, јер само тако бављење политиком има смисла.
– Очекујем да се у току јуна месеца конституише Скупштина града и да до краја јуна кренемо нормално да функционишемо. Да завршавамо ствари које смо започели и да се спремамо за јесен, за оно што смо планирали, али нажалост, нисмо могли да остваримо због привременог финансирања и позиција у буџету. Желим Београђанима оно што желим и себи, а то је да се у току лета стабилизујемо и да кренемо живот од септембра што нормалније. Верујем да Београд за четири године неће моћи да се препозна. Велика је прилика да сада, инфраструктурно и квалитативно, Београд доживи највеће промене у последњих 20 година. Да будемо надомак прве линије метроа јер он мења суштински живот у нашем граду, а да од свих ствари о којима смо пуно говорили, попут Експа и других великих улагања и инвестиција и од стране државе, врло брзо вidимо плодове тог рада који је иза нас и да Београђани осете оно што смо радили у протеклом периоду – закључио је Шапић.