Шапић: „Београдске дане породице” нисам ја измислио, већ само артикулисао у манифестацију, а изникли су сами из потребе друштва

Нека ови „Београдски дани породице” буду прилика да се посветимо једни другима и да не треба да нам се десе неке трагедије да бисмо ставили прст на чело и размислили шта раде наша деца, који су им проблеми, на који начин проводе време, изјавио је градоначелник Александар Шапић за специјално издање Београдске хронике посвећено овој манифестацији.

– Веома сам задовољан начином на који смо поставили свих петнаест зона и позивам Београђане да изађу и лепо проведу пар сати са својом децом. Да искористимо ове моменте да поведемо мало више рачуна једни о другима јер због начина живота заборављамо на оне који су нам најближи. Мислим да ће следеће година ово да буде прилика коју ће деца да чекају и да ће тражити да их родитељи доведу како би провела цео дан и са њима и са својим другарима – рекао је Шапић.

Он је подсетио да манифестација траје и сутра до 18 часова па сви они који данас не буду стигли да обиђу све зоне могу сутра да наставе.

– Мислим да ова манифестација има много дубљу поруку него сама formа у коју смо је спаковали овом приликом. Већ се за ова два три сата показало да су људи дошли, да им је лепо и да имају шта да вidе – рекао јуе Шапић.

Градоначелник је истакао да је обишао велики део тематских зона и да му је први утисак да смо мало заборавили наше традиционалне ствари попут фолклора и да је баш у тој зони била највећа гужва јер су људи жељни тога, а мало где још могу то да вidе.

Он је рекао да ће посетити и Парк војводе Вука који је цео претворен у једно велико позориште за децу, па Калемегдан где се налази велики луна парк и зона за кућне љубимце као и све друге зоне.

– Веома сам срећан и поносан што се ово десило и нисам овај догађај смислио ја, већ сам само артикулисао у манифестацију потребу која се у друштву створила сама по себи. Друго је питање зашто се десетинама година уназад нико није сетио да је организује. Догађај ће временом сам себе да обликује са годинама, а обликоваће га и грађани који га буду посећивали – рекао је први човек престонице.

Градоначелник се осврнуо и на друге догађаје који се дешавају у нашој престоници попут Мусиц wеек-а и рекао да ће од недеље увече почети полако да се пуштају у саобраћај улице које су претворене у пешачке зоне због ове нанифестације.

– Потрудићемо се да на Тргу републике на пролеће и лето дозволимо разним удружењима да се представе и да имамо стално нека дешавања. Неће суштиниски бити угрожено функционисање саобраћаја и надам се ће грађани посетити све догађаје који се данас одржавају и да ће они бити нешто по чему се наш град данас препознаје и препознаваће се у будућности. Београд је толико широк у увек био отворен за све људе, сви људи који су данас у нешем граду су позвани, јер је породица основ свега јер је ово манифестација свих грађана нашег града– рекао је градоначелник

Он захвалио РТС што су препознали значај једне овакве манифестације и што су одлучили да у њој учествују, а такође честитао свима који су учествовали у добијању кандidатуре за ЕXПО 2027 рекавши да је то велика прилика како за град тако и за читаву земљу.