Шапић: „Београдски дани породице” прилика да се посветимо једни другима

Градоначелник Александар Шапић најавио је данас на конференцији за новинаре у Старом двору манифестацију „Београдски дани породице”, која ће се одржати 24. и 25. јуна на простору од Теразијске чесме до Калемегдана, уз различите програме за све генерације и у оквиру 15 тематских зона.

Он је нагласио да је манифестација одлагана због трагичних догађаја у мају, као и због временских услова, те да очекује да ће постати традиционална и препознатљива за наш град, али и ван граница Србије. Према његовим речима, манифестацији ће присуствовати и српски патријарх Порфирије.

– Потрудили смо се да програм буде занимљив свима, од мајки са бебама до старијих суграђана. Имаћемо зону спорта, зону здравља, туризма, зону фолклора, концертну зону, зону различитих представа, зоне вidео-игара. Биће то један леп урбани, културни вашар у центру града. Од Теразијске чесме до Калемегдана све ће бити затворено за саобраћај, а Калемегдански парк ће такође бити пун различитих садржаја, од кутка за кућне љубимце до луна-парка за најмлађе. Позивам Београђане да у суботу од 10 до 20 часова, и у недељу од 10 до 18 часова, са својом породицом, својим пријатељима и комшијама уживају у програмима које смо припремили за њих – рекао је градоначелник.

Нагласио је да смо, услед свих ових околности, али и брзог темпа живота заборавили једни на друге те да је ово прилика да се више посветимо деци и да заједно са њима проведемо квалитетан викенд.