Шапић: Бесплатан улазак на базене је наставак бриге о људима

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је за Београдску хронику да је одлука Града да улаз на отворене градске базене буде бесплатан за све грађане веома важна, нарочито у време када су деца и одрасли значајно запоставили физичку активност.

Он је истакао да било какво бављење спортом и рекреацијом захтева организацију, односно време, али и новац.

– У многе ствари које сам најављивао део јавности није веровао. Социјална политика и брига о људима налазе се у врху мојих приоритета. У буџету Града већ је издвојен новац за ову намену – рекао је Шапић.

Он је објаснио да ће сваки улазак на базен бити регистрован преко градске картице која ће се „провлачити” кроз апарат, који ће се налазити на улазу на базене.

– Постигли смо договор са спортско-рекреативним центрима који имају отворене базене. Када на крају сезоне подвучемо црту и сазнамо број посетилаца који је коришћењем градске картице улазио на базен, тада ћемо свима да исплатимо потребне износе. Бесплатан улаз биће на девет градских базена, укључујући и оне у Младеновцу, Лазаревцу и Обреновцу. До сада је картицу преузело неколико хиљада грађана – рекао је Шапић.

Сезонске карте за базене могу се добити у било којој општини. За одрасле је потребна важећа лична карта са пребивалиштем у Београду, а за децу здравствена књижица.