Шапић: „Бг пракса” шанса за почетак успешне каријере

Градоначелник Александар Шапић присуствовао је данас у Старом двору свечаној додели диплома студентима поводом завршетка универзитетске радне праксе „Бг пракса 2022” и том приликом изразио наду да ће ови млади и успешни људи сутра преузети најважнија и најодговорнија места у престоници.

– Овај програм може да вам помогне као практично искуство из области за коју се образујете и припремате. Размотрићемо да ли постоји могућност да још већи број студената буде укључен у рад градских предузећа, установа културе и других институција града. Мислим да је после завршетка студирања најтежи тај почетак док млад човек не овлада и практичним вештинама, а ова пракса би могла да вам помогне у томе – рекао је градоначелник.

Он је истакао да се нада да су сва градска предузећа, установе и читав градски апарат били на висини свог задатка те да су ментори били велика помоћ студентима у савладавању будућег посла.

– Отворени смо за све сугестије како би се овај процес преношења практичних вештина на млађе генерације убудуће још више унапредио. Што се тиче мене и Градске управе, врата су вам широм отворена – рекао је Шапић, који је полазницима „Бг праксе” пожелео пуно среће у животу и послу којим се буду бавили, те изразио наду да им је пракса у Граду Београду помогла да сутра буду успешни.