Шапић: Бициклистичка трка Београд – Бања Лука изузетно важан спортски догађај који спаја српски народ и брише границе имеђу нас

-Велика ми је част што сам овде и што имам прилику да помогнем на различите начине ову бициклистичку трку која је далеко више од трке, јер је симбол спајања нашег српског народа у Србији и Републици Српској и ми ћемо на томе наставити да радимо. Трка из године у годину подиже свој спортски значај све више, на њој изнова учествује велики број квалитетних такмичара, а оно што је најважније јесте да трка Београд – Бања Лука спаја две земље у којима живи исти народ, бициклисти пролазе ту границу која у току ове трке и не постоји и која за нас суштински не постоји. Ми смо један народ и морамо да се чувамо и помажемо, нарочито у моменту у ком се налазимо. Ако данас не покажемо јединство, кад ћемо га показати – рекао је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић на свечаном отварању 18. међународне бициклистичке трке Београд – Бања Лука.
Након интонирања химни Републике Србије и Републике Српске, Александар Шапић и директор бициклистичке трке Београд – Бања Лука, Владимир Куваља, симболично су отворили трку потписивајући српску заставу.
-Желим пуно среће и добро такмичење свим спортистима и да трка прође у спортској и лепој атмосфери, да победи најбољи и да наставимо да негујемо ову врсту традиције која је изузетно важна – нагласио је Шапић.
Бициклистичка трка Београд – Бања Лука по 18. пут одржава се од 18. до 21. априла под слоганом „Србија и Српска заједно“. Са старта у Београду кренуло је 25 екипа са 175 бициклиста из четрдесетак земаља света, а финиш трке дочекаће у Бања Луци.