Шапић: Блокови и колоне треба да се десе природно

Александар Шапић, председник општине Нови Београд и лidер Српског патриотског савеза (СПАС), у разговору за Талас изјавио је да политичари не треба да спекулишу о formирању блокова или колона, већ да је то нешто што треба да се деси природним путем.

„Не можемо ми да седнемо и нацртамо колоне, то су процеси који морају сами да се десе. Али пре тога треба да вidимо које тачно ставове заступају политичке опције, то у овом тренутку није најјасније“, истиче Шапић.

Како каже, он се политиком бави да би имплементирао своје idеје и програме, а не да би рушио актуелну власт, јер се „политиком бавио и када актуелна власт није била СНС“.

„Ако мислимо да је главна и најважнија ствар да се СНС сруши са власти, онда можемо да смишљамо ко би био у којој колони, али ја не мислим тако. Мој циљ бављења политиком је имплементација мојих idеја, а не рушење или довођење било кога на власт. То су ствари које ради народ својом вољом, а не политичари. Поред тога, ниједна политичка опција, изузев СНС, нема довољно снажно утемељење у бирачком телу да би спроводила своје политике и стварно мислим да је суштина да свако покушава да буде што стабилнији и снажнији да би дошао у ситуацију да нешто и уради“, објашњава Шапић и додаје да на политичкој сцени генерално влада конфузија, те имамо и коалиције попут Савеза за Србију чије чланице имају „дијаметрално супротне ставове“. То је, како каже, „у реду ако они мисле да је то исправно, али о каквим онда колонама причамо?“.

Како се неко време спекулисало о потенцијалној коалицији СПАС-а и ДСС-а, Шапић истиче да ове две странке јесу комуницирале у више наврата, али нису дошле до договора о коалицији, што не значи да то неће бити могуће у будућности.

Извор: Портал талас.рс