Šapić: Blokovi i kolone treba da se dese prirodno

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS), u razgovoru za Talas izjavio je da političari ne treba da spekulišu o formiranju blokova ili kolona, već da je to nešto što treba da se desi prirodnim putem.

„Ne možemo mi da sednemo i nacrtamo kolone, to su procesi koji moraju sami da se dese. Ali pre toga treba da vidimo koje tačno stavove zastupaju političke opcije, to u ovom trenutku nije najjasnije“, ističe Šapić.

Kako kaže, on se politikom bavi da bi implementirao svoje ideje i programe, a ne da bi rušio aktuelnu vlast, jer se „politikom bavio i kada aktuelna vlast nije bila SNS“.

„Ako mislimo da je glavna i najvažnija stvar da se SNS sruši sa vlasti, onda možemo da smišljamo ko bi bio u kojoj koloni, ali ja ne mislim tako. Moj cilj bavljenja politikom je implementacija mojih ideja, a ne rušenje ili dovođenje bilo koga na vlast. To su stvari koje radi narod svojom voljom, a ne političari. Pored toga, nijedna politička opcija, izuzev SNS, nema dovoljno snažno utemeljenje u biračkom telu da bi sprovodila svoje politike i stvarno mislim da je suština da svako pokušava da bude što stabilniji i snažniji da bi došao u situaciju da nešto i uradi“, objašnjava Šapić i dodaje da na političkoj sceni generalno vlada konfuzija, te imamo i koalicije poput Saveza za Srbiju čije članice imaju „dijametralno suprotne stavove“. To je, kako kaže, „u redu ako oni misle da je to ispravno, ali o kakvim onda kolonama pričamo?“.

Kako se neko vreme spekulisalo o potencijalnoj koaliciji SPAS-a i DSS-a, Šapić ističe da ove dve stranke jesu komunicirale u više navrata, ali nisu došle do dogovora o koaliciji, što ne znači da to neće biti moguće u budućnosti.

Izvor: Portal talas.rs