Шапић: Борићу се за породичне вредности до последњег атома снаге

„Београдски дани породице” одржани су први пут ове године, а следеће године настојаћу да се они одржавају током читавог маја како бисмо вратили веру у породичне вредности, рекао је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић за ТВ Хепи.

– Нарушавање породичних вредности данас се дешава на сваком кораку. Свакако је тешко одржати породицу, много је развода на пример, али ти људи ипак остају отац и мајка својој деци. Ако дозволимо себи губитак тих вредности, онда ћемо изгубити и у међуљудским односима, нећемо умети једни друге да чувамо и изгубиће цело друштво – рекао је Шапић.

Он је подвукао да нема ништа против људи са другачијом сексуалном оријентацијом, који постоје од како постоји људско друштво, али да нас савремена дешавања у свету позивају на опрез.

– То су људи као и сви други и мислим да би требало да имају своја права и ни на који начин не треба да буду дискриминисани или угрожени. Али овде се не ради о њиховим правима већ о жељи за променом читавог вредносног система. Моји политички неистомишљеници, који желе да сутра воде Београд, тражили су од мене да закачим шарену заставу дугиних боја на Скупштину града. Нисам то дозволио и докле год сам на челу града на Скупштини града моћи ће да стоје само две заставе, Републике Србије и Града Београда – навео је Шапић.