Шапић: Брига и љубав према животињама је иста као брига и љубав према људима, она мора бити искрена, системска и дугорочна

-Није брига о животињама са улице да им поједини грађани повремено изнесу храну, а онда не брину шта ће се са тим истим псом десити када дође зима. Они у већини случајева завршавају промрзли и болесни, и у таквом стању долазе у ситуацију да нападну човека. Ми напуштене животиње желимо да склонимо са улица. Проширићемо капацитете београдских азила и побољшати услове у њима, али и озбиљно санкционисати неодговорне појединце који не буду водили рачуна о животињама и поштовали закон по коме сваки љубимац мора да буде стерилисан и чипован – рекао је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Навео је да је брига о животињама далеко важнија тема и комплекснији проблем него што неки покушавају да представе.

-Ако животиње истински волимо онда треба и да их третирамо на одговрајући начин, да им одређеним сетом мера и системски обезбедимо најбоље могуће услове за живот. Реконструкцијом постојећих и прављењем нових ветеринарских амбуланти омогућићемо свим Београђанима који имају кућне љубимце да могу да им пруже адекватну здравствену заштиту. Поред тога, увешћемо “пет зоне” у паркове, радићемо на системском решењу за проблем паса луталица, бринућемо о свим животињама у Београду. На тај начин ћемо уредити град онако како доликује европској метрополи, што Београд апсолутно јесте. Наши грађани, њихови љубимци, али и све напуштене животиње то заслужују – закључио је Шапић.