Шапић: Брига о најстаријим Београђанима биће нам један од главних приоритета

Председник градске општине Нови Београд и кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда, Александар Шапић, разговарао је данас са најстаријим Новобеограђанима, корисницима беспалтних програма општине.

Шапић је у разговору са пензионерима истакао да ће, уколико му грађани на изборима буду указали поверење, велику пажњу посветити бризи о најстаријим Београђанима.

–  Мислим да смо на Новом Београду, за ових 10 година колико сам ја на челу општине, успели да, у односу на околности и услове које пружа једна градска општина, доста тога урадимо за пензионере. Организовали смо излете у земљи и иностранству, разне бесплатне програме, од пливања на базену, који је био један од најпосећенијих програма, преко курса рачунара, страних језика, фитнес програма, јоге, организовали смо и бесплатне представе, концерте. Направили смо центар, кућу пензионера, у коме наши најстарији суграђани могу да проводе време, да се друже, баве спортом. Жеља ми је да, уколико победимо на овим изборима, за београдске пензионере урадимо још више, а имаћемо далеко већи механизам за то – рекао је Шапић.

Нагласио је да би домови пензионера требало да буду „продужене руке“ градских кућа које планирамо да градимо на територији читавог Београда.

–  Пензије су такве какве јесу и председник Вучић и Влада Србије раде пуно тога да се оне додатно подигну, да са економске стране учинимо што више можемо. Али некада заборавимо да је нашим најстаријима неопходна пажња. Деца и унуци јуре за својим обавезама, живот је брз и људи су заборавили да је некада потребна и лепа реч, мало пажње, времена. Уколико будемо добили поверење покушаћемо да на нивоу града урадимо још више, да се наши родитељи, баке и деке, осећају достојанственије и поштованије, јер мислим да некада пажња може више да значи него многе друге ствари, а имамо и пример Новог Београда где је то дало значајне резултате. Поред најмлађих суграђана, приоритет ће нам бити наше маме, баке, деке, који су свој животни и радни век посветили да наша замља данас изгледа овако и да ми и наша деца имамо будућност – закључио је Шапић.