Шапић: Бригом о северном и средњем Банату настављамо да оснажујемо Србију

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић  истакао је данас да је ће Влада Србије у наредном периоду наставити са улагањима која ће значајно оснажити Севернобанатски и Средњебанатски округ и том приликом разговарао са грађанима Кикинде и Зрењанина.

– Како је и председник Вучић недавно најавио, Србија ће у наредном периоду бити окренута средњем и посебно северном Банату који је, нажалост, најпасивнији део Војводине. Очекују се нове инвестиције и још већа улагања, да помогнемо да Кнежевац, Чока, Сента и многа друга места постану још боља и квалитетнија за живот њихових грађана – рекао је Шапић.

Нагласио је да ће изградња брзе саобраћајнице Бачки брег, Сомбор, Кикинда, Наково, укупне дужине 175 км, бити од изузетног значаја за овај крај, јер ће спојити Бачку и Банат, односно граничне прелазе Бачки брег са Мађарском и Наково са Румунијом.

– До краја године се очекује почетак изградње првих 22 км пута од Бачког брега до Сомбора. Ова саобраћајница омогућиће да се од Сомбора, преко Србобрана, до Кикинде стиже за свега сат времена. Она има и међународни значај, јер ће повезивати Хрватску и Румунију. Од пресудног значаја је и ауто-пут Београд-Зрењанин, који ће додатно оснажити овај град. Улагања у инфраструктуру и њен развој кључна су за просперитет читаве Србије и на томе ћемо наставити свакодневно да радимо – навео је Шапић.

Шапић је напоменуо да је поносан на чињеницу да суживот Срба и Мађара у овим крајевима одише поштовањем и пријатељским односима, а партнерство две земље потврђено је и данас на заједничкој седници две Владе у Будимпешти.

– Данас је заједничка седница Владе Србије и Владе Мађарске у Будимпешти на којој је потписан Споразум о стратешком партнерству две земље. То је још један историјски помак у нашим односима, а ви и ваше комшије сте најбољи пример како то у пракси и функционише – закључио је Шапић.