Шапић: Бринемо о генерацијама на којима ће остати овај град

Градоначелник Београда Александар Шапић данас је у Старом двору био домаћин традиционалног Светосавског пријема, поводом предстојеће школске славе Свети Сава.

Он је малишанима и просветним радницима честитао школску славу и рекао да ће се, као први међу једнакима, заједно са Градском управом трудити да разуме младе и оне који са њима раде, те да постоји одлучност да се управо овој категорији друштва посвети много већа пажња него што је то било до сада.

– Друштво које не води рачуна о својим најмлађим генерацијама нема будућност. Тиме сам се водио и раније, док сам био на челу општине Нови Београд, а то ћемо радити и сада. Трудићемо се, колико то буде у нашој могућности, да будемо на услузи и да покушамо да одговорном послу рада са децом, који је некада потцењен и несхваћен, вратимо достојанство. Такође, трудићемо се и да се прилагодимо времену у којем живимо и да деци одрастање учинимо лакшим и једноставнијим. Ми са ове позиције знамо да им је ово најлепши период у животу, они то још не знају, тек ће да схвате – поручио је градоначелник.

У периоду испред нас вidеће се конкретни помаци, навео је Шапић и додао да управо то и треба да буде показатељ да Град брине о генерацијама на којима ће остати овај град и ова земља, као и њиховим учитељима, наставницима и васпитачима.