Шапић: Челници градова и општина имају велику одговорност да служе грађанима

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обратио се данас учесницима 51. Скупштине Сталне конференције градова и општина и том приликом указао на важност посла који обављају челници локалних самоуправа реагујући на свакодневне изазове.

– Више од деценије водио сам једну од најмногољуднијих општина у Србији и знам колико је ваш, односно наш посао тежак и одговоран и колико захтева свакодневни ангажман. Када водите министарство, то је као да управљате бродом, а водити град или општину јесте као да држите волан од аутомобила у рукама јер у сваком моменту морате да будете спремни да реагујете одговарајући на дневне изазове – рекао је Шапић на Скупштини која се одржава у „Сава центру”.

Председник Привременог органа је гостима из других градова и општина пожелео пријатан боравак у Београду, те успешан и квалитетан рад.

– Најважније је да размењујемо искуства и знања и да се међусобно помажемо, јер исти хлеб једемо. Не смемо никада да заборавимо чињеницу да сваки Србин и грађанин Србије, сваки грађанин било којег града или општине на чијем сте ви челу, први контакт и комуникацију које има са државом остварује преко нас. Зато имамо огромну одговорност да наш посао радимо на најбољи могући начин и да служимо народу и грађанима, због чега и јесмо ту – навео је Шапић.