Шапић честитао школску славу Свети Сава свим ђацима и просветним радницима

Председник привременог органа Града Београда Александар Шапић посетио је данас поводом школске славе – Светог Саве Основну школу „Момчило Живојиновић” у Младеновцу и том приликом упутио искрене честитке свим предшколцима, ђацима, васпитачима, наставницима и професорима.

Обраћајући се присутнима он је истакао да је данас празник посвећен оцу српске духовности, културе, оснивачу српске цркве и просветитељу.

Према његовим речима Свети Сава нам је оставио много тога важног, сва његова дела као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца и књижевника, народног учитеља и просветитеља, задужбинара и градитеља.

Шапић је нагласио да зато жели да особине које су Светог Саву красиле, мудрост, даровитост, продуховљеност и маштовитост, красе генерације наших ђака и студената. Просветним радницима, који обављају један од најодговорнијих послова у друштву, пожелео је да наставе да посвећеношћу и љубављу према свом послу изводе децу на прави пут, пут који нам је пре толико векова показао наш велики просветитељ Свети Сава.