ШАПИЋ: Циљ је побољшање квалитета живота у неразвијеним местима.

Помоћник градоначелника Александар Шапић, данас је посетио село Ђурђево Брдо у општини Рача где је у току реконструкција пута, који се финансира средствима града Београда.

У овом селу шумадијског округа у току су радови на реконструкцији пута, дужине око 400 метара. Пут повезује село са центром општине и због тога је веома битан.

Александар Шапић је рекао да ће град Београд наставити да помаже неразвијеним општинама и тако помоћи реализацији појединих пројеката у њима.

– Надамо се да ћемо макар део београдског стандарда пренети на ове општине и тако показати да мислимо на Србију и на њене неразвијене крајеве. У интересу Београда, као локомотиве српског друштва, јесте да млади остају у малим срединама. Надамо се да ће ова помоћ локалним самоуправама допринети квалитету живота људи у њима и пружити шансу младима да у местима где су одрасли остану да живе и раде – истакао је Шапић.

Град Београд је образовао Комисију за доделу материјалне и нематеријалне помоћи неразвијеним општинама у Републици Србији. Задатак комисије је да дефинише програм и план приоритета за улагање у неразвијене општине из области комуналне и друге инфраструктуре, као и да у складу са социјалним и економским положајем утврди врсту, обим и висину помоћи неразвијеним општинама у материјалним и нематеријалним добрима. За помоћ тим општинама у претходној години обезбеђена су финансијска средства у износу од 53,6 милиона динара.