Шапић: Чинимо све да „треће доба“ нашим старијим суграђанима буде што лепше и безбрижније

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас, поводом 1. октобра – Међународног дана старијих особа, Установу Геронтолошки центар Београд на Бежанијској коси.

Шапић је корисницима услуга Геронтолошког центра Београд честитао Међународни дан старијих особа и пожелео добро здравље, да им сваки дан буде радостан, да поживе што дуже као и да њихови чланови породица буду добро јер је то за њих, како је рекао, изузетно важно.

– Ако будемо имали среће сви ми ћемо доћи у ваше године и зато треба да се потрудимо колико год можемо да вам омогућимо да  „треће доба“, период живота у коме се данас налазите, проживите што лепше и безбрижније. Да вам једноставно ваше године не буду године у којима ћете бити забринути, иако и даље бринете за вашу децу и унуке. Трудићу се колико год могу да то остварим, а то сам радио и као председник Општине Нови Београд јер сте то заиста заслужили – рекао је градоначелник.

Међународни Дан старијих особа установљен је од стране Генералне скупштине УН 1990. године, а у Геронтолошком центру обележава се од 1991. године.