Шапић: Да Србија за Балкан буде оно што је Немачка за Европску унију

„Србију у наредном периоду чекају велики изазови. Политика коју данас водимо има огромну перспективу и зато бих волео да сви заједно дамо допринос да се зацртани циљеви остваре, па да са одређене временске дистанце можемо да кажемо: „учинили смо нешто за своје место, град, државу“, па ћемо се онда као народ осећати поносније, достојанственије и сви ће другачије гледати на нас“, поручио је Александар Шапић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, током обиласка Браничевског округа.

Шапић је у разговору са грађанима Малог Црнића и Петровца на Млави истакао да је наша држава данас јака, стабилна, те да, како је рекао, наставља да ради на инфраструктурним пројектима који ће омогућити даљи економски развој.

„Развој инфраструктуре је кључ просперитета. Према програму „Србија 2025″ ми ћемо у једном тренутку паралелно градити 10 ауто-путева и брзих саобраћајница, то је нешто незапамћено на овим просторима. Затим креће улагање у регионалне путеве и даље умрежавање које ће омогућити подизање квалитета живота наших грађана. Они ће моћи да живе у свом месту и да, евентуално, до посла у неком од већих градова стижу далеко брже. Тако ћемо оснажити читаву земљу“, рекао је Шапић.

Навео је да је Србија данас регионални лidер, те да ће у годинама које су пред нама наша држава бити кључна за стабилност читавог Западног Балкана. Циљ Србије је, како је рекао Шапић, да за Западни Балкан буде оно што је Немачка за Европску унију.

„Сматрам да имамо капацитета да урадимо велике и важне ствари за нашу државу, да је у наредних 10 до 15 година доведемо у позицију да више ни од кога нећемо зазирати, страховати да ли ће неко да нас затвара, урушава, економски слаби, увлачи нас у ратове. Политика коју данас водимо гарантује да тога неће бити и тек са одређене временске дистанце моћи ћемо да сагледамо колико тога је урађено, као и колико је заправо велика улога човека који је творац и персонификација те политике, а то је председник Србије Александар Вучић“, закључио је Шапић.