Шапић: Да свако београдско насеље добије своју „Градску кућу“.

„Волео бих да просторе, попут онога какав постоји на Новом Београду, које сам назвао „Градске куће“ отварамо широм територије града Београда. Уколико у томе будемо успели, верујем да ћемо, на тај начин, и градску управу и градску администрацију, додатно приближити сваком Београђанину“, поручио је Александар Шапић, потпредседник Српске напредне странке и први на листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ на изборима за град Београд.

Шапић је истакао да искуство са општине Нови Београд, где је овакав простор направљен још пре десет година, показује колико „Градске куће“ могу бити значајне за све Београђане.

–  На општини Нови Београд смо пре десетак година направили Сервисни центар. Идеја нам је да се на нивоу града то зову „Градске куће“. То би били простори, као што је овај наш простор, где су Новобеограђани долазили, распитивали се шта је то што се дешава ново у њиховом крају, где су имали прилику да користе разноразне акције, бенефите, бесплатне програме које смо за њих обезбеђивали. У једном моменту их је било и преко 60 – рекао је он.

Шапић је нагласио да ће, уколико му грађани на изборима буду указали поверење, као градначелник инсистирати да сваки део града има своју „Градску кућу“.

–  Кућу која ће бити домаћинска кућа за све своје комшије и где ће заиста моћи да осећају да заједнички са нама могу да утичу на неке ствари које се, пре свега, тичу њиховог краја, њихове улице и дела града у којем они и њихови најближи, проводе највише времена – закључио је Шапић.