Шапић: Да уредимо приобаља, средимо сва београдска шеталишта, и коначно искористимо оно што нам је природа дала, ушће двеју река и једну од најлепших речних обала у Европи

Један од приоритета, уколико ми Београђани на изборима буду указали поверење, биће уређење комплетног београдског приобаља, свих шеталишта у нашем граду, тако да она буду најлепша у Европи”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да пројекат Линијског парка, који ће суштински променити слику града, поред изградње бројних спортских терена, игралишта, бициклистичких стаза, обухвата и шеталиште које ће се пружати дуж обале Дунава, све до Панчевачког моста. Нагласио је да ће након што парк буде био завршен, ово шеталиште бити једно од најлепших у овом делу Европе и додао да управо овај пројекат може да буде најбољи начин да покажемо колико нам је стало да уредимо обале наших река.

– Грађани на примеру шеталишта које имамо у “Београду на води” могу да вidе како од нечега што је до пре само неколико година било руинирано подручје, може да се направи шеталише које изгеда као у највећим европским метрополама. Зашто тако не бисмо уредили и Савски кеј на Новом Београду, Земунски кеј, сва шеталишта у граду. Да Београђани, али и сви они који буду долазили у наш град, могу да уживају у лепоти и свему што Београд може да им пружи. Поред тога, желимо да грађанима омогућимо што више додатних садржаја за уживање и рекреацију. По завршетку изградње Линијског парка, на пример, сви они који рекреативно воле да возе бицикл имаће могућност да од Панчевачког моста, преко „Београда на води“ могу да стигну све до Аде Циганлије, јер ћемо повезати ове локације – рекао је Шапић.

Шапић је навео да Београд мора да искористи своју највећу предност, а то је чињеница да се налази на ушћу двеју река.

– Чуваћемо оно што нам је Бог подарио, наше реке и цело приобаље Београда ‐ закључио је Шапић.