Шапић: Данас симболично обележавамо дан наше општине и 70. рођендан Новог Београда

Општина Нови Београд – некада „спаваоница Београда“, а данас најмногољуднија општина у Србији која својим инфраструктрурним, урбанистичким и друштвено-привредним развојем, са правом слови за локомотиву Града Београда, 11. априла 2018. године обележила је Дан општине, као и јубиларни 70. рођендан Новог Београда.

Свечану академију поводом обележавања Дана општине у просторијама општине Нови Београд музичким наступом отворио је дечији хор „Чаролија“, након чега се присутиним званицама обратио председник општине Нови Београд Александар Шапић.

-Данас обележавамо дан наше општине и 70. година од како је званично почела изградња Новог Београда који је сада модеран светски, европски град и чији се урбанистички план изучава на најважнијим светским факултетима као пример како треба да изгледа један савремен град. Срећан сам што имам прилику да у једном делу свог живота будем на челу такве општине, општине на којој сам рођен и на којој живе моја породица и пријатељи, и што сам дао скроман допринос њеном развоју. Нови Београд данас јесте локомотива развоја, не само Београда, већ и целе Србије, а тек сада са дистанце од 70. година можемо да вidимо колико су стручни и паметни људи пројектовали Нови Београд да би он изгледао онако како га ми вidимо данас. Сигуран сам да ће Нови Београд како време буде пролазило бити још модернији, јер постоји простора за напредак и да ће бити пример за Београд и за целу нашу земљу како један град треба да изгледа и да се развија – рекао је том приликом Александар Шапић.

У наставку програма прославу јубиларног 70. рођендана Новог Београда својим наступима обележили су и почасни грађанин Новог Београда Михајло Пантић, драмска уметница Даница Тодоровић, као и музички дуо на гитари.

Поносни јубилеј Новог Београда својим присуством увеличали су представници и директори образовних, здравствених, културних и других значајних установа са Новог Београда.

Дан општине Нови Београд, 11. април, установљен је у знак сећања на почетак изградње новог града давне 1948. године и сваке године се на пригодан начин обележава.