Шапић: До средине новембра у свим београдским вртићима, државним и приватним, очекујемо да крену бесплатни часови енглеског језика за предшколце

Градоначелник Београда Александар Шапић саопштио је да је управо завршен процес јавне набавке за бесплатни енглески језик за све предшколце.

– О томе сам говорио у септембру. Очекивао сам да ће процедура раније бити готова, али ми на то, нажалост, не можемо да утичемо. Зато можемо да утичемо да се у следећих неколико дана потпише уговор и крене у реализацију што пре. Важно је да кажемо свим родитељима деце која idу у предшколску установу, било у државну или приватну, да ће већ од 1. новембра у свим државним вртићима кренути часови енглеског језика, а у приватним нешто касније, за десетак дана, а свакако у првој половини новембра – изјавио је градоначелник.

Он је нагласио да ће на овај начин сви београдски предшколци почети да похађају бесплатне часове енглеског језика већ у првој половини новембра. До сада, енглески језик је представљао активност коју су родитељи углавном плаћали.

– Сада часове енглеског родитељи предшколаца неће морати да укалкулишу у свој месечни трошак и то је још једна од социјалних мера које смо доносили у последњих годину и по дана. Надам се да ће и ово у некој мери да олакша кућни буџет свим породицама које имају децу тог узраста – рекао је Шапић.

Градоначелник је додао и да ће на крају сваке предшколске године деца добијати потврду о нивоу знања енглеског језика.

– Ново је и то да ће на крају предшколске године свако дете добити и сертификат о одређеном нивоу знања енглеског језика који ће бити нека врста потврде онога што су радили у претходних годину дана – изјавио је Шапић.