Шапић доделио финансијску помоћ Града Београда родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић уручио је родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца, рођених на територији Београда, финансијску помоћ која се традиционално додељује на крају календарске године. Ова врста подршке предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалне заштите Града Београда и остварује се једном годишње.

У 2023. години, из градског буџета у ове сврхе издвојено је 19.429.822,50 динара.

Шапић је том приликом свима пожелео добродошлицу у Стари двор као и срећне божићне и новогодишње празнике. Он је деци, такође, пожелео да израсту у праве људе на које ћемо сви бити поносни.

– Не постоји лепши моменат него када је ово здање пуно деце и када одише дечјом енергијом. Надам се да ћемо се у будућим данима поново срести. Док сам био председник општине Нови Београд, дешавало ми се да децу којој смо додељивали награде као најбољим ученицима поново сретнем. Та деца, која су сада одрасли људи, постали су успешни у својим областима на које овај град и држава могу бити поносни – поручио је Шапић.

Јован Михајловић, отац дуплих близанаца, истакао је да су деца наша будућност. Он је захвалио Граду Београду и председнику Привременог органа Александру Шапићу на новчаној подршци, као и на пројекту бесплатних вртића, што родитељима много значи.

Према одлуци, ове године родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду исплаћену у Београду у септембру, односно 108.985 динара, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде исплаћене у Београду у септембру, односно 217.970 динара, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду у септембру, односно 326.955 динара. На евidенцији Градског центра за социјални рад у Београду у 2023. години је 107 породица, са укупно 340 деце, и од тога је тројки у 88 породица, односно 264 деце, четворки у две породице, односно осморо деце, и дуплих близанаца у17 породица, односно 68 деце.