Шапић: Екипе комуналних предузећа и даље на терену, процењена штета скоро 76 милиона динара

Након великих олуја које су задесиле целу Србију, па и наш град, све расположиве екипе јавних комуналних предузећа ангажоване су на терену и учиниће све да у наредних седам до десет дана у потпуности санирају последице великих временских непогода у Београду, изјавио је градоначелник Александар Шапић.

– Укупна штета на територији Београда процењена је за сада на скоро 76 милиона динара. Највећа штета причињена је на стубовима јавне расвете и пратеће опреме, као и на стаблима и возилима која су оштећена падом стабала – рекао је градоначелник.

Он је указао на то да је безбедност грађана на првом месту и у оваквим екстремним ситуацијама, које ће се и у будућности сигурно дешавати.

– У односу на добар део Србије, овога пута Београд је имао среће и прошли смо далеко боље него многи градови широм наше земље, што не значи да ће тако бити и следећег пута. Стога, још једном апелујем на све наше суграђане да се сви прилагодимо новонасталим околностима и очигледним великим климатским променама које се дешавају на овим просторима, те да у таквим ситуацијама останемо код куће и на тај начин што више сачувамо оно што и јесте најважније, а то су људски животи – рекао је први човек престонице.

Он је истакао да је од прве олује на терену више стотина радника комуналног система, као и на десетине возила, те да ће бити ту док се не заврши санација штете.

Захвалио је свим радницима јавног комуналног система града на преданом и пожртвованом раду како би се живот у престоници у потпуности нормализовао.