Шапић: Економски снажна Србија добра за цео регион

„Србија је отворена за све и жели да помогне свима, Мађарима, Словацима, Русинима, Бошњацима, Албанцима. Није срамота борити се за себе и свој народ, не угрожавајући било кога. Ми смо ту да свакоме помогнемо, али исто тако да не дозволимо да више ико упире прстом у Србију“, поручио је Александар Шапић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке током обиласка Јужнобачког, Сремског и Мачванског округа.

Нагласио је да наша држава данас подједнако води рачуна о свим њеним грађанима, без обзира које су вере или нације, а да је посебно велика и важна ствар то што смо као држава почели да бринемо и о нашем народу који не живи у Србији.

„Србија је данас економски и војно јака, геополитички добро позиционирана и ми желимо да наставимо са њеним оснаживањем на свим пољима, као и на националном , idеолошком и културном освешћивању нашег народа. Дошло је време да се српски народ уједини и да стане у одбрану виталних националних интереса, а да наша држава поново буде истинска матица за све Србе“, рекао је Шапић.

Шапић је истакао да Србија жели да буде фактор стабилности у региону, те да инсистира на иницијативама које ће подићи читав регион и од којих ће сви народи који живе на овим просторима имати користи.

„Ми желимо да сарађујемо са свима, да отворимо границе, дозволимо слободан проток робе капитала и услуга и једнаке услове за све. То ће подићи цео регион, а мислим да ће економско оснаживање помоћи да релаксирамо напете односе који овде владају већ трidесет година. Доста нам је било ратова, сукоба, међусобног трвења, стварања нових нација, језика, писама. Дошло је време да сарађујемо, а из те сарадње неће профитирати само Србија, већ све државе у региону“, закључио је Шапић.