Шапић: Главна улица у Земуну биће понос не само свих Земунаца већ и Београђана

Градоначелник Александар Шапић обишао је данас радове на реконструкцији Главне улице у Земуну, који се одвијају према плану, и том приликом изјавио да ће ова улица, када буде завршена, бити понос не само свих Земунаца већ и Београђана.

Он је рекао да се у овој општини ради велики број пројеката, као и да Град Београд више или мање учествује у сваком од њих.

– Када буде завршена, Главна улица заиста ће бити симбол самог језгра Земуна јер она дише тим духом аутентичности и носи оно што чини ову општину посебном, а то је сама архитектура која карактерише њен најурбанији део. Већ сада се назире како ће изгледати тротоари и читава улица, али неће то бити само естетски лепше. Овде ће бити спроведени сви радови који су неопходни на такозваној нискоградњи, инсталације, канализациона и електромрежа. То је оно о чему сам посебно говорио када сам дошао на ово место, да никада више нећемо дозволити да се ради било која врста реконструкције неке улице а да истовремено не урадимо све оно испод земље и што је неопходно – рекао је градоначелник.

Шапић је додао да су радови сада отприлике на половини, а да је рок за завршетак до краја фебруара idуће године.

– За сада радови теку по плану и у роковима, а покушаћемо да завршимо и који дан раније и да тада са поносом отворимо ову улицу. Обићи ћу и радове на гаражи „Пинки” која би требало да буде завршена до краја године. И то је велика ствар за центар Земуна јер суштински мења квалитет свакодневног живота грађана. Наставићемо да радимо и поштујемо пре свега рокове, а тиме и наше суграђане који живе у деловима града где се изводе одређени радови. Мислим да смо у ових годину дана ипак успели да уведемо неке нове стандарде у смислу да поштујемо термине, да поштујемо суграђане и да се ради на квалитетнији начин када је реч о умрежавању свих служби, и то не само градских већ и републичких, што се вidело на примеру Вишњичке улице – рекао је Шапић.

Он је подсетио да је 1. септембра био на отварању школе „Светислав Голубовић Митраљета” и додао да та школа треба да нам послужи за пример како треба да изгледа свака школа у Београду.

– Оно што тада нисмо рекли, а није неважно, јесте да је потпуно реконструисано и сређено истурено одељење Основне школе „Соња Маринковић”. Навијам да ово истурено одељење поново постане основна школа у коју ће ићи деца свих осам разреда јер за тим ће постојати потреба. Нису мала средства уложена у ту реконструкцију, Град је дао око 60 милиона, општина је додала оно што је било неопходно. Зато тај простор сада изгледа заиста модерно и деца могу да уживају. Вidимо се опет у Главној улици за пар месеци када буде све готово, али до краја године и на паркингу код хале „Пинки” – поручио је градоначелник.