Шапић: Град Београд уместо новогодишњег ватромета уплаћује новац друштвима за заштиту животиња

Председник Привременог органа Александар Шапић најавио је да ове године неће бити организованог новогодишњег ватромета у Београду, те да ће новац који је намењен за ватромет бити уплаћен друштвима за заштиту животиња.

Како је навео, престоница ће се прикључити иницијативи коју су покренуле организације за заштиту животиња.

– Сматрам да је ова иницијатива добра и зато је Град Београд одлучио да се прикључи градовима у Србији, попут Ниша и Новог Сада, који су то већ учинили. Новац који је обезбеђен за новогодишњи ватромет уплатићемо организацијама и друштвима за заштиту животиња. Свестан сам колико у том тренутку ватромет ствара велику буку и колико то узнемирава и плаши животиње. Сви који имају кућне љубимце знају колико они то тешко преживљавају. Ово је добар потез и у симболичном смислу и зато се прidружујемо иницијативи да се уплати новац друштвима за заштиту животиња – рекао је он.

Шапић је истакао да су новогодишњи и божићни празници довољни у смислу да будемо добро расположени, те да је то добар тренутак да покажемо солidарност и емпатију према животињама.

– Неколико тренутака у поноћ може да има и далекосежне последице за животиње и зато смо званично одлучили да се Београд прикључи овој иницијативи – навео је Шапић.