ШАПИЋ: „Град отвореног срца“ ове године први пут у 11 београдских општина.

Манифестација „Град отвореног srcа” одржаће се 1. јануара 2012. године, а први пут ће учествовати чак једанаест градских општина. Читав догађај има хуманитаран карактер јер су средства која ће бити прикупљена намењена најугроженијим житељима.

Под слоганом „Тачно у подне”, некадашња Улица отвореног srcа, која се на општини Стари град одржава још од 1988, прерашће у знатно ширу манифестацију која ће окупити Београђане и на локацијама у општинама Барајево, Звездара, Сурчин, Палилула, Раковица, Савски венац, Обреновац, Нови Београд, Младеновац и Чукарица.

Како је на данашњој конференцији за новинаре рекао Александар Шапић, помоћник градоначелника, традиционално се до сада у Светогорској окупљало око сто хиљада људи, а сада се очекује дупло више посетилаца.

– Манифестација је прерасла у један од брендова Београда и због тога смо пожелели да се прошири на територију читавог града. Ове године акција је одржана у шест општина, у 2012. ће бити у једанаест, с надом да ће се убудуће укључити све општине. Манифестација је хуманитарног карактера јер ће прикупљена средства бити намењена најугроженијим грађанима. Манифестација ће на свим локацијама слично изгледати, те је планирано дружење са Деда Мразевима и аниматорима, уз забаван и музички програм – рекао је Шапић.