Šapić: Građani sami treba da odluče da li će glasati za mene, ne želim da ih ubeđujem

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda, u intervjuu za portal espreso.rs naveo je razloge svoje kandidature za gradonačelnika srpske prestonice i objasnio zašto građane “neće vući za rukav” da glasaju za njega.

– Moja kandidatura za gradonačelnika Beograda je sada definitivna koliko je bila i pre dve godine, i pre godinu i po dana i pre šest meseci, iako je, ukoliko formalno gledamo, ona definitivna tek kad se predaju liste. Koliko sam ozbiljan bio tada, kad sam prvi put rekao da ću se kandidovati za gradonačelnika, jednako sam ozbiljan i danas. Tako da je, što se mene tiče, moja kandidatura definitvna odavno – izjavio je Aleksandar Šapić.

On je napomenuo da ne želi da građane ubeđuje zašto treba da glasaju za njega na predstojećim izborima u Beogradu.

– Na taj način neću komunicirati sa Beograđanima. Zašto da glasaju za mene oni to treba da znaju.Ukoliko ni ne znaju zašto bi trebalo da glasaju za mene ili zašto žele da glasaju za mene, onda je najbolje da ne glasaju, jer to samo znači da ja nisam zavredio dovoljno pažnje. Trudim se da se ponašam atipično za jednog prosečnog srpskog političara u poslednjih 30 godina – rekao je Šapić i pojasnio zašto je to tako.

– Ne napadam svoje političke protivnike, ne preporučujem se nevaspitanjem i nametanjem svog mišljenja kao jedinog ispravnog. Verujem da je moja preporuka moj minuli rad na opštini Novi Beograd kao i ono što planiram da uradim. Ne mrzim nikog sa kim se ne slažem, a da li će to biti dovoljno da ljudi glasaju za mene ja to ne znam, to je na njima da sami odluče – istakao je Šapić.

Naveo je i da formalnu stranku nema, ali i da bi slagao kada bi rekao da oko njega nema ljude sa kojima već dugi niz godina radi i vodi opštinu Novi Beograd.

-Zajedno smo ovde uradili mnogo dobrih stvari. Mislim da imamo jako dobre i sposobne ljude, kvalifikovane za posao koji rade. Dugo smo svi mi u lokalnoj politici, a mnogi od njih su bili i na odgovornim mestima u Gradu Beogradu. Imamo jako dobru grupu ljudi, iako se stiče utisak da sam ja tu sam. Nisam sam, daleko od toga. Ako mislite da nemamo ljude koji će ići po terenu, zvoniti na vrata, zvati telefonom ili vući na ulici za rukav ljude da glasaju za mene, verujte mi da nas ima ko Kineza to ne bismo radili – kazao je Šapić.

Izvor: espreso.rs

2.1.2018. godine