Шапић: Грађани сами треба да одлуче да ли ће гласати за мене, не желим да их убеђујем

Александар Шапић, председник општине Нови Београд и кандidат за градоначелника Београда, у интервјуу за портал еспресо.рс навео је разлоге своје кандidатуре за градоначелника српске престонице и објаснио зашто грађане „неће вући за рукав“ да гласају за њега.

– Моја кандidатура за градоначелника Београда је сада дефинитивна колико је била и пре две године, и пре годину и по дана и пре шест месеци, иако је, уколико formално гледамо, она дефинитивна тек кад се предају листе. Колико сам озбиљан био тада, кад сам први пут рекао да ћу се кандidовати за градоначелника, једнако сам озбиљан и данас. Тако да је, што се мене тиче, моја кандidатура дефинитвна одавно – изјавио је Александар Шапић.

Он је напоменуо да не жели да грађане убеђује зашто треба да гласају за њега на предстојећим изборима у Београду.

– На тај начин нећу комуницирати са Београђанима. Зашто да гласају за мене они то треба да знају.Уколико ни не знају зашто би требало да гласају за мене или зашто желе да гласају за мене, онда је најбоље да не гласају, јер то само значи да ја нисам завредио довољно пажње. Трудим се да се понашам атипично за једног просечног српског политичара у последњих 30 година – рекао је Шапић и појаснио зашто је то тако.

– Не нападам своје политичке противнике, не препоручујем се неваспитањем и наметањем свог мишљења као јединог исправног. Верујем да је моја препорука мој минули рад на општини Нови Београд као и оно што планирам да урадим. Не мрзим никог са ким се не слажем, а да ли ће то бити довољно да људи гласају за мене ја то не знам, то је на њима да сами одлуче – истакао је Шапић.

Навео је и да formалну странку нема, али и да би слагао када би рекао да око њега нема људе са којима већ дуги низ година ради и води општину Нови Београд.

-Заједно смо овде урадили много добрих ствари. Мислим да имамо јако добре и способне људе, квалификоване за посао који раде. Дуго смо сви ми у локалној политици, а многи од њих су били и на одговорним местима у Граду Београду. Имамо јако добру групу људи, иако се стиче утисак да сам ја ту сам. Нисам сам, далеко од тога. Ако мислите да немамо људе који ће ићи по терену, звонити на врата, звати телефоном или вући на улици за рукав људе да гласају за мене, верујте ми да нас има ко Кинеза то не бисмо радили – казао је Шапић.

Извор: еспресо.рс

2.1.2018. године