Шапић: Грађани насеља Гај у Барајеву добијају савремену амбуланту

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је новоизграђену амбуланту у насељу Гај у Барајеву и том приликом поручио да ће близу пет хиљада грађана ускоро моћи овде да добије брзу и квалитетну здравствену услугу уместо у удаљеном дому здравља.

– Посебно ми је драго што сам данас ту и што ова амбуланта тако изгледа, јер су ово ствари које су грађанима приградских општина од највеће важности, нарочито онима који живе у Барајеву, Лазаревцу, Младеновцу, у насељима која су релативно удаљена од домова здравља. Ово је насеље у којем живи готово пет хиљада људи. Они практично неће морати да idу у дом здравља, где ће се уједно смањити и гужве. Насеља Лисовић и Гај ће за око петнаест дана имати своју амбуланту, где се тренутно завршава опремање објекта – истакао је Шапић.

Према његовим речима, амбуланта, површине 120 метара квадратних, има приступну рампу за особе са инвалidитетом, чекаоницу, две ординације, собу за интервенције и лабораторију, помоћне просторије за особље, а поред редовних прегледа биће организовани и превентивни.

– Амбуланта ће имати доктора опште праксе, организовану лабораторију, педијатра и, по потреби, доктора специјалисту оториноларингологије или неке друге гране медицине. Имаће све оне здравствене услуге које се раде у сваком дому здравља и заиста мислим да ће то знатно олакшати свакодневни живот, нарочито нашим старијим суграђанима. Овај објекат изграђен је средствима Општине Барајево. Зато смо прошле године и подизали буџет свим општинама, посебно приградским. У Барајеву су урађене баш те суштинске и кључне ствари за свакодневни живот сваког грађанина, а то су амбуланта, дом здравља, спортски терени. Недавно смо отворили и Центар за смештај деце и омладине ометене у развоју, који је урадио Град Београд. На овом прелепом месту, где је као да сте у srcу Шумадије а не на територији Београда, стичу се сви услови за један заиста прилично леп и квалитетан живот – рекао је Шапић.

Вредност објекта амбуланте износи близу 19 милиона динара, а планирано је да се почетком следеће године у оквиру простора који се налази непосредно испред саме зграде постави дечје игралиште.

Шапић је додао да има још много ствари које ће се радити у Барајеву, пре свега инфраструктура, напомињући да је доста улица већ уређено.

Он је отворио и Сајам спорта Општине Барајево, који организује Спортски савез Београда у сарадњи са Спортским савезом Барајева. У недавно отвореној дворани, коју ће посетити око 250 деце основношколског узраста (3. и 4. разред) и предшколци, заступљено ће бити 15 клубова учесника са територије општине Барајево.

– Створили су се услови да, како смо и обећали, направимо један озбиљан прави спортски центар који ће, уз халу коју сада поседује, имати отворен и затворен базен, додатне спортске терене, тако да ће заиста бити право место окупљања младих људи. Радимо све да наши суграђани у Барајаву имају све оне ствари као и грађани из централних градских општина – закључио је Шапић.